Språkbussen

I detta inlägg gästbloggar Annika ett av de företag som stöttar ISAAC Sverige. En buss kommer lastad med TAKK!

Ellen är min stjärna och inspiratör

Min dotter Ellen är min stora inspiratör och det är tack vare henne som Språkbussen har startats. Ellen har Down syndrom och har utmaningar med sitt språk. Tidigt såg vi behovet av att lära oss tecken just för att Ellen själv skulle kunna förmedla vad hon ville säga och vad hon känner. På högstadiet läste hon teckenspråk som hemspråk vilket hon även gör nu på gymnasiet. Hon använder tecken även nu då hon är 18 år då det gäller att förtydliga eller förklara svåra saker. Annars älskar hon att sjunga och prata med sina kompisar.

Nyhetsbrev med teckenmeningar

Prenumerera på Språkbussens nyhetsbrev ”Månadens teckeninspiration” och få användbara teckenmeningar i utskicken. Anmäl dig för nyhetsbreven längst ner på www.sprakbussen.se

TAKK-kurser

Språkbussen erbjuder TAKK-grundkurs och TAKK-fortsättningskurs. Se www.sprakbussen.se för kurstillfällen. Vi anpassar kurstillfällena utifrån era behov av tider och dagar. Fråga efter en offert så kan vi skapa en kurs bara för era pedagoger eller er kommun. Kurserna genomförs både på plats hos er eller digitalt. TAKK-böckerna ingår i kurserna.

En bild som visar text, visitkort

Automatiskt genererad beskrivning

Workshop i TAKK eller hur man använder
Familjen Kippins språklådor

Jag kommer ut till er och har med mig TAKK material som vi jobbar med tillsammans. Ni får öva på att teckna och att använda materialen ihop med era kollegor. Vi börjar med en genomgång av grunderna i TAKK och om hur man använder materialen, därefter har vi stationer där alla får prova på att använda materialen tillsammans. Precis så som ni sedan gör ihop med barnen.

En bild som visar text, inomhus, belamrad

Automatiskt genererad beskrivning

Spelkort med tecken, bild och ordbild

Lär er TAKK på ett lustfyllt och enkelt sätt genom det uppskattade TAKK materialen ”Grundläggande TAKK-kunskaper” och ”Fortsatta TAKK-kunskaper”. Båda böckerna innehåller spelkort, spelplaner och handledningar för att samtala och teckna kring olika områden. Tecken för känslor, mat, djur, väder, kläder, veckodagar, månader, årstider, siffror, bokstäver, verb, prepositioner, släktträdet, motsatsord, att berätta och 2-4 ords satser. Spelkorten har en bild, ett tecken och en ordbild. Böckerna ingår i Språkbussens TAKK kurser. Materialen beställs i butiken https://sprakbussen.se/butik/

Hälsningar
Annika Melin
Språkbussenwww.sprakbussen.se
annika@sprakbussen.se

Deanna hemsida använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbsida, accepterar du vår användning av cookies.