Nyhetsbrev

Med detta nyhetsbrev vill vi i styrelsen i Isaac Sverige önska dig en skön sommar! 

Vi vill påminna om några viktiga saker att tänka på även under sommarens lata dagar i hängmattan.
Och vi i styrelsen ser redan framemot nya äventyr med AKK på hösten.

Har du redan skrivit under?

Isaac Sverige stödjer kampanjen ”Gör funktionsrättskonventionen till lag”. Genom att inkorporera funktionsrättskonventionen i svensk lagstiftning skulle rättigheterna för personer med funktionsnedsättningar stärkas.
Du kan läsa mer och stödja kampanjen HÄR.

Per Andersson, Roger Gustafsson och Juan Bornman i Norge 2023.              Foto: Privat

Alltid aktuellt:
Att kunna samtala om hot och våld.
 

En av huvudtalarna på Isaac-Norges konferens i april var Isaac Internationals förra president, PhD Juan Bornman  från Sydafrika. Juan har en lång forskarkarriär om Alternativ och Kompletterande Kommunikation bakom sig och en viktig del av hennes arbete har handlat om hot och våld för personer med omfattande kognitiva och kommunikativa svårigheter.

Vår styrelsemedlem Per Andersson fick tillfälle att samtala med Juan om sina upplevelser av att vara utsatt och om vikten av att bli lyssnad på och trodd. Vill du också höra Per berätta om sina erfarenheter kan du se hans föreläsning från slutkonferensen för projektet Bildsamt – bilder som stöd i samtal om våld här.
Du kan ta del av all material från projektet Bildsamt på Darts hemsida
Är du nyfiken på Juan Bornman kan du läsa om hennes forskning HÄR.

Blickarna mot hösten….

Håll dig uppdaterad på höstens aktiviteter genom att följa oss på sociala medier, hemsidan samt via kommande nyhetsbrev. Vi startar hösten med tema äldre, med ett webbinarium om afasi och demens.
Även ett av de engelskspråkiga webbinarierna som hålls i samarbete med Isaac Region 2 handlar om afasi och demens. Andra teman för höstens engelskspråkiga webbinarier är Early Development of Emotional Competence och Movement for communication.

Deanna hemsida använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbsida, accepterar du vår användning av cookies.